Categorieën
blog

We hebben nieuwe bewoners!

Manoah en Nyomi stellen zich voor in de buurtkrant. Geschreven door Lisa.

Nieuw in Leefgemeenschap Slotervaart: Manoah en Nyomi

Elk afscheid is ook een nieuw begin. In dit geval voor Manoah en Nyomi. Zij zijn, na het vertrek van Peter en Kristel, aangesloten bij Leefgemeenschap Slotervaart. Lisa stelde hen een paar vragen.

Kunnen jullie iets over jezelf vertellen
M. Ik woon al jaren in Amsterdam en studeer Social Work (Maatschappelijk Werk, red.) aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn studie werk ik met veel plezier in de zorg. Ik begeleid mensen met een licht verstandelijke beperking bij de dagelijkse uitdagingen, zoals een goede planning maken. Als ZZP’er ondersteun ik daarnaast een vrouw met een halfzijdige verlamming die 24 uur per dag zorg nodig heeft. Sinds m’n tienertijd ben ik betrokken bij de Hillsong kerk.
N. Tot m’n 18e woonde ik in Limburg, maar na een studie hier is Amsterdam wel echt m’n stekkie. Ik heb altijd al in de zorg gewerkt, ook naast m’n studie aan de Hogeschool voor Kunsten. De clienten waar ik mee werk hebben het syndroom van Down, of zijn ernstig autistisch. Het is een heel lieve groep. Vanaf januari ga ik in een grote musical spelen, die waarschijnlijk wel twee of drie jaar gaat draaien. Wat betreft kerkgang: m’n vader heeft zelf een kerk opgezet, dus ik ben er echt mee opgegroeid. In Amsterdam ging ik met Manoah mee, maar nu we net getrouwd zijn gaan we samen kijken waar we ons thuis voelen.

Waarom wilden jullie graag bij Leefgemeenschap Slotervaart aansluiten?
N. We houden van mensen en dit vinden we een heel leuk initiatief. Fijn om als buren tijd met elkaar door te brengen in plaats van dat iedereen langs elkaar heen leeft. En ook fijn om samen te leven met andere Christenen en natuurlijk met anderen, zo leer je van elkaar.
M. Ik heb nu al zin in alle goede gesprekken. Het vuil prikken vinden we ook een mooi initiatief. Ik dacht dat mensen misschien zouden denken dat ik een taakstraf heb ofzo, maar ik kreeg best veel complimenten. Zo voel je je nog meer bewust van je buurt en voel je je ook mede eigenaar. Mooi om bij te kunnen dragen aan meer verbinding in de buurt. Samen maak je er wat van.

Waar hebben jullie het meeste zin in?
We hebben heel veel zin in de buurtmaaltijden en ook om de leefgemeenschap zelf beter te leren. De seizoenstart was al supergezellig. Met een liedje en een quiz. Zo voelen we ons langzaam steeds meer onderdeel worden van de groep.

Het thema van deze buurtkrant is ‘Aan tafel’. Wat eten jullie graag?
N. We eten echt alles. Ik hou van Italiaans, zoals een broodje carpaccio, maar ook van Surinaams, zoals roti. En Manoahs vader maakt bij speciale familiebijeenkomsten heerlijk Indonesisch eten.
Mijn moeder maakt dan weer geweldige Surinaamse bruine bonenschotel met kip. Ook Manoah houdt van Indonesisch en Surinaams eten.

Hebben jullie nog een wens of boodschap voor de lezer?
We hebben heel veel zin om iedereen te ontmoeten. Dus maak vooral een praatje!